nutritionisti

DE CE SA ALEGI UN NUTRITIONIST?

Unul dintre beneficiile esentiale ale colaborararii cu un nutritionist este ca el va trata pacientul și nu boala sau simptomul, deoarece sfaturile general valabile si dietele aflate in voga pe internet sunt exact atat: sfaturi general valabile sau diete. Tocmai de aceea, chiar daca multe dintre ele sunt bune, nu se potrivesc oricui.
Un practician competent in domeniul nutritiei terapeutice va observa intregul tablou, nu va trata doar simptomele pe care le aveti si nu va va prescrie diete general valabile. Acesta va determina starea exacta a sanatatii voastre, va observa ce simptome si ce afectiuni aveti, va face legatura intre ele si va incerca sa corecteze dezechilibrele care stau la baza. Specialistii in nutritie si medicina functionala sunt la curent cu studiile si cu rezultatele acestora, o parte a muncii lor fiind chiar aceea de a alege din volumul imens de informatii si de a-si folosi cunostintele pentru a aplica aceste descoperiri nevoilor specifice ale clientilor. Astfel, puteti sa beneficiati de informatii actualizate si de o viziune echilibrata si de ansamblu asupra tuturor descoperirilor si practicilor in domeniul nutritiei sanatoase sau a stilului de viata. Consultand un terapeut nutritionist, va fi mai usor sa identificati adevaratele cauze ale dezechilibrului, descoperind radacina problemelor care va deranjeaza. Constientizand acest lucru, precum si obstacolele de natura nutritionala, psihica sau emotionala care pot contribui la mentinerea unei stari de dezechilibru, veti reusi sa gasiti mai usor calea pe care trebuie sa o urmati pentru restabilirea sanatatii. De multe ori cauzele sunt ascunse si nu tin doar de felul in care va hraniti sau de cata miscare faceti.
Atunci cand incercati sa adoptati un stil de viata sanatos si sa va schimbati regimul alimentar pentru a preveni sau trata anumite boli, puteti sa intampinati dificultati la trecerea dintr-o etapa in alta, ramanand blocati intr-o anumita faza. Punerea in aplicare a acestor schimbari este mai usoara atunci cand sunteti sprijiniti sau indrumati de o persoana calificata.
Scopul unui nutritionist nu este sa va scrie o reteta sau o dieta care sa va fie de folos doar pentru o perioada de timp sau pentru o anumita afectiune. Colaborand cu un nutritionist veti afla care sunt practicile bune sau gresite, cum sa luati decizii corecte in ce priveste sanatatea, dar, mai ales, veti intelege cu adevarat felul in care tot ceea ce faceti va afecteaza, devenind astfel capabili sa va purtati singuri de grija pana la o varsta inaintata.